Ορειβασία

Χρησιμοποιώντας τον όρο ”Ορειβασία” περιγράφουμε μια σειρά από λιγότερο ή περισσότερο εξειδικευμένες δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με τα βουνά και περιστρέφονται γύρω από τις έννοιες της Πεζοπορίας, της Αναρρίχησης και του αλπινισμού.

Πεζοπορία

Πεζοπορία είναι η φυσική δραστηριότητα που χρησιμοποιεί το περπάτημα ως μέσο, με σκοπό την άθληση, βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και ψυχαγωγία του ανθρώπου. Η πεζοπορία διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες, την απλή πεζοπορία, την ορεινή πεζοπορία και την πεζοπορία μεγάλου υψομέτρου.

Σαββατοκύριακα στη φύση

Ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται στην Ορειβασία / πεζοπορία κάθε Σαββατοκύριακο. Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το περπάτημα και την φύση. Ο σκοπός είναι να προσφέρουμε την δυνατότητα σε όσον το δυνατόν περισσότερους φίλους μας να ανακαλύψουν την ομορφιά του βουνού και της φύσης όπως και την καλή παρέα.

Ορειβασία με ασφάλεια

Οι δραστηριότητες στο βουνό οργανώνονται από μέλη μας με μεγάλη ορειβατική εμπειρία.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε;

Για να ξεκινήσει κάποιος την ορειβασία χρειάζεται μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση  κατάλληλα παπούτσια  ένα σακίδιο για τον απαραίτητο εξοπλισμό που μπορεί να είναι κάποιο σνακ, νερό και κάποιο ρούχο ή μπουφάν ανάλογα την διαδρομή και την επιπλέον πληροφόρηση που θα έχει από τους υπεύθυνους της δραστηριότητας.