Κανό - Καγιάκ

Το τμήμα κανό – καγιάκ του συλλόγου Ιπποβοτών, δημιουργήθηκε για να δώσει την ευκαιρία στον καθέναν να βιώσει τον αρχέγονο αυτό τρόπο μετακίνησης. Να θαυμάζει την φύση του υγρού στοιχείου. Να νοιώσει την ελευθερία που η φύση απλόχερα μοιράζει. Μέσω των εξορμήσεων σε λίμνες και ήπια ποτάμια, συμπληρώνεται το κενό μεταξύ της περιπλάνησης στο βουνό και της κολύμβησης στη θάλασσα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το κανό - καγιάκ είναι ένα άθλημα νερού. Περιλαμβάνει ένα σκάφος μήκους 3.0 - 6.5 μ. και βάρους 9 - 30 kg, το οποίο προωθείται αποκλειστικά με ανθρώπινη δύναμη. Το άθλημα αυτό απευθύνεται σε οποιονδήποτε με ηλικία 5 - 65 ετών, με μέτρια φυσική κατάσταση και απαραιτήτως με γνώση κολύμβησης.

Τοποθεσίες

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις γίνονται σε παραλίες κοντά στις περιοχές της Δροσιάς, Μπουρτζίου, ή Λευκαντίου. Οι κύριες εξορμήσεις γίνονται σε λίμνες και ποταμούς του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, ή αφορούν τον περίπλου θαλάσσιων νησίδων κοντά στο χερσαίο όριο της Εύβοιας.

Εκπαίδευση

Ο σύλλογος Ιπποβοτών διοργανώνει events με τη βοήθεια ανθρώπων καταρτισμένων στο άθλημα, καθώς και προπονητών ΤΕΦΑ, για την σωστή εκμάθηση τεχνικής.

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσετε;

Ο σύλλογος Ιπποβοτών, επικεντρώνεται κυρίως στα σκάφη ανοιχτού τύπου με αυτόματη απορροή νερού, τα οποία λόγω των στεγανών θαλάμων είναι αβύθιστα, αλλά και αξιόπλοα.

Για να ξεκινήσει κάποιος χρειάζεται, σκάφος, κουπί, σωσίβιο, νερό 1λτ., μικρογεύμα ή σνάκ, αδιάβροχη θήκη για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, κλειδιά κλπ.Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, απαραίτητος εξοπλισμός : αντιηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου με κορδόνι ασφαλείας. Κατά τους υπόλοιπους μήνες, απαραίτητος εξοπλισμός : κατάλληλος ρουχισμός wetsuit ή drysuit.

Ανάλογα με το event, μπορεί κάποιος να ενοικιάσει εξοπλισμό από συνεργαζόμενες εταιρείες. Ανάλογα με το event και στην περίπτωση διανυκτέρευσης σε παραλία, θα αναρτάται λεπτομερής λίστα απαραίτητου εξοπλισμού

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται έως 15 ημέρες πριν την ημερομηνία που αναγράφεται στο ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του συλλόγου Ιπποβοτών και κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους.